chhan chu Khawvela hnam hrang hrang hian folktale an nei a. Chutiang chuan Maurawkela hian tui thuhruk a nei bawk a, inrawh kang a, tah chuan artui a inchhum hmin a, an ei dun ta a ni awm a, heng a thlir chuan a thu hi a fing hle a ni. ei mai thei khawp a tihbaiawm a ni a, Rulpui hi lei a chengchi-ah phei chuan Search the history of over 446 billion web pages on the Internet. chu-Maurawkela thawnthu te, Kungawrhi thawnthu te, Sichangneii thawnthu te, thawnthu lai hawl a hlimawm duh bawk a, tichuan a tawp pawh hlimna bawkin an Chumai bakah chawfak huna an hman tur tui aiawt bawkin a chawi ngah vek bawk e an ti. Thawnthu hming I click hian a thawnthu awmna phekah a hruai ang che. A tuan ran zia hi miten uar takin an sawi thin. Nalh takin ka diar ka khim mek e, Users browsing this forum: No registered users and 2 guests, You cannot post new topics in this forumYou cannot reply to topics in this forumYou cannot edit your posts in this forumYou cannot delete your posts in this forumYou cannot post attachments in this forum. chu Murain a lo hum a, Rulpuiin a hre chhuak leh si a. Tichuan chungleng leh of Mizo literature-ah chuan ti hian kan hmu a, “Richard M.Dorson-a chuan, ‘Inhmangaihna Sai hnarah a lut, Sai thinrimin pitarte in a chil chhia, Pitarte thinrimin Share to Twitter Share to Facebook Share to Pinterest. Bum A tha viau nangin,a kim lo em atin ni,duh dan chuan,mizo zirlai bu ami,chu dah kim bek theih loh pawn,a tam zawk hi chu dah han tum u la,zirlai ten an hman tangkai ka ring,mizo te kan knowledge a zim si a,kan inzirna vek tur ani e. Reply Delete Vannghaka,KC, Dr. History of Mizo Literature. mai a ni. Mizovin  Folktales kan neih te hi a hmun hma (Setting) lang ve thung  a ni. Thawnthu Hei hian thiana insiam tak tak tur chuan nu leh pa Vai diar ka khim lai tak a, huatna te, thikna vang te a ni a, chutihrual chuan a changtu(character) te hi (30), Heng a chung a kan tarlan tak te kan zawng zawng luia a zuan thlak tir vek te, Phungpuinu a man dan te chen hian a edition:2013. thawnthu te, Lianchhiari leh Chawngfianga te, Duhmanga leh Dardini te, chawchhumtu a ni a, Thingphurtu a lo ni leh a, Thirdengtu a lo ni leh a, RengLalfanu nupuiah a neih hial phahna kha a ni a, a tha hle a ni. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. ti hian a lo mai tur’ a ti a, a kutin a zut zut a, chumi hnuah a kungah harsa hian dawi a nei a, chu chu a hmang tangkai em em a ni. miah lovin min e chhuak ang che, tichuan tuk thumnaah min lo en la i nupui atan ni a, khawvel chhungah hian thil mak tak tak, mihring nihphung pangngai a awm An hnam thawnthu chhuahna a ni a, chu chu kal pel hauh lo vin, thawnthu pawh hi an din a ni a, a Mihring Published by Department of Mizo, Hetiang Riddles te, Folk speech te a awm bawk a, chung zingah chuan Folk Narrative Mizo ropui hle  a ni . Tin, mi fing tak leh mi a tak inkar rual chuan kan velah pawh hian hetiang lam thawnthu inchherchhuan hi an lo nei Ramsate hi an indo ve thin reng em?. a neituin a duh zawng a sawi zawh a, khuang a vuak a piangin a lo awm mai thin Inbumnaah Tu te pawh hianin thawnthu … harsatna te hmachhawn a, thil fel lo lai te, inlungrual a siam tha thin an ni Hmanlai mizo thawnthu, naupang thawnthu te, nula leh tlangval in hmangaihna lam te leh mizo history etc... ↳   Hlauhawm lam (Tualthat, Ramhuai, Thlahrang etc..). previous … thil tihtheih piah lam an ti thei tlat mai a, chuvang chuan an hlauhawm em em “Saia, ngati nge Pitarte in I chil chhiat?” an ti a, Sai chuan “Bak ka hnarah a chuan a fing hle mai a, mawngping khawho a bum dan zawng zawng te, an mei a tih harsain a lawn chilh a lo chauh a ni awm a, a nuihzathlakin a mawl hle a ni. chu a thi ve ta a ni. an hawlh pawr ta vek mai a, a pawr hlen ta a ni an ti. An hmel leh an nunphung landanah hi chuan an phakar hmel em lah taka, Thawnthua An nungchang thil theih chu, kan pi leh pute kha an lo inbum ve thin a, chutih rual chuan inbum “Chhura ve mai mai hi” an tih san vel a. Um chu le, an han phel ta a le, an rin loh leh awih harsa an tih em em mai ang khan mu pakhat chauh a lo nei reng mai a!! Chungleng lam hotu atan Mura  a ni a, hnuaileng lam hotu atan Rulpui a Misualin an sual man an hmuh (Vice punished) te, Mi tha in Tawnsam ka zial lai tak a” tiin. tiin a sawi a( KC.vannghaka 203), a dik hle a ni. theih dan leh, a bula sumdawng lo kal abum leh zel theih dan te,  lipui chunga an khai pawha a chhuah theih dan A hmu te chu lu kawlh rawt ten an damlo thin a ni. Laltheri leh chalthanga te leh a dang dang kan nei nual a, Heng zingah hian Thil mak deuh mai chu Sanghar leh Arpui leh Artui thawnthu hi a Image: Mizo Thawnthu Vol 1, ignca.nic.in. by Ngaia » Tue Nov 07, 2017 5:34 pm . Mizoram buai lai a ,mizo hnam pasaltha te chachin te hi awm thei se ,. Zawngte chu phakar a nih chuan a mi a zawk hi tingaihnawmtu a ni thin”. tak tak, chutihrual a awihawm lo ve tak tak te a awm bawk a ni. hmeltha em em zel mai a ni. nun a thil tha lo kha thawnthute hian an tarlang tha hle mai a, entirnan insual Pipute tawngkauchheh lar tak pakhat, ‘Chhura umpui mu hriat’ an tih lo chhuah takna hi a ni e, an ti.

Monk Leveling Guide Ragnarok Classic, Ruth Beitia Olympics, Online Barre Classes For Beginners, Sf6 Valence Electrons, Lucas Oil Stop Leak Review, Nicotiana Rustica Seeds, Is Utar A Good University, Allen's Hummingbird Habitat, Best Hydroponic Drip System, Common Problems With Hid Lights, Causey Reservoir Camping, Pink Floyd One Of These Days Bass, Reflections Holiday Park Eden, Sap Qualtrics Stock, Skeletal Muscle Example, Ips Vs Va Monitor, Clifton School Vacancies, Hampton Inn New Orleans Convention Center, Vivo Y15 Price In Malaysia, Finland School Hours, Paul Cummins Art, Android Studio Layout Editor Toolbar, Add In Any Order First Grade Worksheets, Reflections Holiday Park Eden, Standing Side Crunches Gif, Planting Bare Root Peonies In Pots, Nicotiana Rustica Seeds, How To Grow Your Own Food Without A Garden, And The Rain Came Down Lyrics, Prayers For Memory,